Habcsók fészek

6 kört rajzol sütőpapírra 6-7 cm-espogácsaszaggatóval.

A 6 fészekhez 2 tojásfehérje kell, szobahőmérsékletű. 1/4 kiskanál borkősavat tesz hozzá (vagy 1/2 kiskanál ecetet vagy citromlevet). Alacsony fokozaton kezdi felverni. Ha már habosodik, hozzáad tojásfehérjénként 1/4 csésze cukrot, apránként, hogy felovadjon. Magas fokozaton keményre veri.

Habzsákba tölti. Csillagcsővel kört rajzol, majd kitölti, és peremet is nyom rá. 165 fokra előmelegített sütőben 130 fokon süti 55-60 percig. Kihűti.

3/4 csésze tejszínt habosra kever.Mielőtt teljesen elkészül hozzá ad egy csapott evőkanál cukrot és egy csepp vaníliát.

Megtölti a fészkeket, bogyós gyümölccsel díszíti.

Pavlova torta

Tortakarikát rajzolkörbe.

A lapokhoz 4 tojásfehérje kell, szobahőmérsékletű. 3/4 kiskanál borkősavat tesz hozzá (vagy 1 kiskanál ecetet vagy citromlevet). Amikor kész van 1 evőknálnyi keményítőt is ad hozzá, és egy kis kanál vaníliát. Kanállal belekeni a körbe.

135 fokra előmelegített sütőben 130 fokon süti 60-90 percig. Kihűti.

1 csésze tejszínt felver, reszelt citromhéj, egy evőkanál citromlevet, 3 kanál cukorral, pár csepp vaníliával. Marakuja belsejvel díszíti.

Mogyorós (dacquoise) torta

4 evőkanál vizet fél csésze cukorral, és egy evőkanál kukoricaszirupot. Majd ecsettel vízzet ken körbe az edényen, hogy ne kristályosodjon ki a cukor. Felforralja. Egy kiskanálnyi zselatint összekever egy kis vízzel. Ha borostyán színű, akkor kész.

Vízfürdő felett két egyész tojást és két sárgáját fél csésze cukorral felver. Beleteszi a zselatint és a karamellt. Félreteszi hülni.

Egy csésze pírított mogyorót ledarál negyed csésze cukorral. 4 tojásfehérje borkősavval egy csésze cukorral. Gyorcan belekeveri a mogyorót. 3 db 15 cm-s körbe nyomja csigavonalba, kintről befelé.

110 fokos sütőben 60 percig süti. Kihűti.

Egy csésze tejszínt felver, majd belekeveri a mouse alapba. 2 óráig hűtőben hűti. Habzsákkal a korongokra nyomja körbe.

A tetejét porcukorral díszíti. Díszítősablonnal.

Gombák

A 6 fészekhez 2 tojásfehérje kell, szobahőmérsékletű. 1/4 kiskanál borkősavat tesz hozzá (vagy 1/2 kiskanál ecetet vagy citromlevet). Alacsony fokozaton kezdi felverni. Ha már habosodik, hozzáad tojásfehérjénként 1/4 csésze cukrot, apránként, hogy felovadjon. Magas fokozaton keményre veri.

Habzsákba tölti. Kalapformákat nyom sütőlapra., Gombaszárakat is csinál.

135 fokos sütőben 45 perc alatt kész. Kihűti.

Csokit olvaszt. A kalapba pálcikával középre lyukat fúr, ide illeszti majd a tönköket. Ecsettel csokizza be a kalap aljár, utána ragasztja egybe. Kakaóval is megszórja a tetejüket.