Ismét a Zsuzsi főz-ből:

Hósipka (kb. 30 db)

15 dkg liszt
12 dkg 60%-os étcsoki
2.5 dkg kakaó
1 tojás
8 dkg barnacukor
4 cl tej
5 dkg vaj
a forgatáshoz porcukor és házi vaníliás cukor keveréke

A csokit vízgőz felett felolvasztom. A vajat a cukorral habosra keverem, hozzáadom az összes hozzávalót és egyneműsítem. A masszát legalább egy órára hűtőbe teszem, hogy formázható legyen. A pihenőidő után kisebb diónyi gömböket formálok a keverékből, amiket a porcukor és vaníliás cukor keverékében megforgatok, úgy, hogy a cukor vastagon bevonja a gömböcskéket. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatom, előmelegített 180 fokos sütőben 12-15 percig sütöm. Legyen a külseje ropogós, de belül a massza még krémes.