Na ezt megvesszük a boltban. Még nyújtott változat is kapható. Anna Olsom persze maga csinálja.
Smoorce lepény
20 cm négyzetet négy darabra vág. Sütőpapírra teszi. Mindegyik körepére tesz egy graham kekszet, megszórja pillecukorral és tejcsoki kockákkal, majd megint keksz, pillecukor és csoki.
A széleket középre hajtja, összenyomja. Tojással megkeni.
190 fokon 25-30 percig süti. Nagyon megnő. Ronda, de finom.
Marcipános barackos
Negyed csésze őrölt mandulát összekever két evőkanál cukorral és két evőkanál felvert tojással, meg egy kis vaníliaaromával.
Nagyobb pogácsaszaggatóval köröket vág. Felének a belsejét is is kivágja egy kisebb szaggatóval. Az alját megszúrkálja, majd tojással megkeni és ráragasztja a tésztagyűrűket.
A tészták közepére halmoz egy evőkanál marcipánt és rátesz egy fél konzerv barackot. Cukorral megszórja. A tetejét megkeni tojással.
190 fokon 25-30 percig süti. Nagyon megnő.
Napóleon torta
Három egyforma lapot süt. Sütőpapíron megszurkodva, sűtőpapírral letakarva másik tepsivel lenyomva süti.
200 fokon 10 percig süti téglákkal lenyomva. Leveszi a súlyt és a felső sütőpapírt és még 10 percig süti.
Csokis mogyorós krémmel tölti. Két óráig pihenteti. A széleit levágja és prcukorral megszórja.
Sós rudak
A tészta tetejét megkeni tojással. Megszórja szezámmaggal és bőven parmezánt rezel rá. Felében összehajtja, majd csíkokra vágja. Megtekerve sütőpapírra teszi.
190 fokon 20 perc alatt aranybarnára süti. Megnőnek.
Utolsó kommentek