Elkészítési idő kb egy óra, tésztagyúrással-kelesztéssel sütéssel.

Hozzávalók, hatalmas adag, olyan 54db tenyérnyi kis gofrihoz (simán hat embernek elég reggelire/vacsorára):

3 és fél bögre liszt (fehérliszttel készítettem)

30g élesztő, egyharmad bögre tejben felfuttatva egy kiskanál cukorral

2 egész tojás

22dkg puha vaj

egy teáskanál vaníliaaroma

fahéj, ha szeretitek

egy csipet só

cukorgyöngyök (sütikellékesnél lehet kapni) vagy kockacukor összetörve, két nagy marékkal (én barna kockacukrot használtam amit sodrófával kicsit áttörtem hogy kb negyek-kockák legyenek)

A felfutott élesztőt és a többi hozzávalót kivéve a cukorgyöngyöt/kockacukrot összekeverjük és egy puha nem ragacsos tésztát gyúrunk belőle, langyos tejet lehet hozzáadni ha szükséges. Kelni hagyjuk amíg kb fél óra meleg helyen. Miután megkelt, hozzágyúrjuk a cukorgyöngyöt/kockacukor darabokat, és diónyi gömböket formázunk belőle. Forró gorfisütőbe tesszük a kis diókat, rányomjuk a sütő tetejét, és pár perc alatt aranybarnára sütjük. Gyümölcsökkel vagy fanyar gyömülcslekvárral, natúr kakaóval vagy nagy bögre teával is isteni.

ps: Az én sütőn egy grillsütő, nincs külön gofrisütőm, de ígyis megfelelt tökéletesen a célnak, csak nem kockásak hanem csíkosak lettek a gofrijaim.