Ismét a Zsuzsi főz-ből:

Clafoutis

Tudom, hogy már volt még a Porontyon, de nekem ez az igazi nyári desszert: gyors, könnyű, és csak ilyenkor érdemes csinálni, amikor ennyiféle finom érett gyümölcsből lehet válogatni. Készíthető málnával, szederrel, meggyel, cseresznyével, sárga-és őszibarackkal, ringlóval, stb., stb.

40 dkg meggy
4 tojás
8 dkg cukor
10 dkg liszt
2 dl tejszín
0.5 dl tej
egy evőkanál vaníliás cukor
csipet só
egy mokkáskanál fahéj
vaj a tál kikenéséhez

A sütőt 180 fokra előmelegítem. Kivajazok bőségesen egy laposabb tűzálló tálat, a kimagozott meggyet beleterítem. Ezután elkészítem a tésztát. Az egész tojásokat a cukorral és vaníliásukorral habosra keverem, beleteszem a csipet sót és fahéjat. Hozzáadom a lisztet, csomómentesre keverem, majd a tejet és tejszínt is beleöntöm. Olyan lesz a végeredmény, mint egy sűrűbb palacsintatészta. Ezt a keveréket ráöntöm a gyümölcsre és kb. 30-35 perc alatt aranybarára sütöm. Akkor jó, ha belül még remegős, de már nem folyékony.