Hozzávalók:

250 g liszt

3 tojás sárgája

másfél nagy evőkanál porcukor

nagy evőkanál tejföl

evőkanálnyi rum

csipet só

Az összes hozzávalóból homogén tésztát gyúrunk (kicsit olyan lesz mintha levestésztát gyúrnánk), két egyforma cipót formázunk, majd fél órát hagyjuk pihenni. Majd gyúródeszkára tesszük a kis cipót és előszedvén legnagyobb izomerőnket, vékonyra nyújtjuk egyiket a másik után - akkor jó ha egy cipó majdnem lefedi a gyúródeszkánkat (tényleg mint a levestésztánál). Minél vékonyabb, annál ropogósabb lesz a vége. Felszabdaljuk háromszögbe-rombuszba, közepét bevágjuk, csücskeit áthajtjuk a vágáson (lásd kép). Bő olajban pirosra sütjük, hagyjuk kihűlni! Porcukorral, fahéjas cukorral, lekvárral, de simán is nagyon finom!