Ismét a Zsuzsi főz-ből:

Fűszervajas bagett

Egyszerűen és olcsón készíthető vacsoraétel, amely borkorcsolyaként is megállja a helyét. Lehet mellé valamilyen zöldsalátát is kínálni.

Egy bagett

10 dkg vaj

egy csokor petrezselyem

só, bors

2-3 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

5-8 dkg reszelt sajt (elhagyható)

A bagettet hosszában bevagdosom úgy, mintha szeletelni akarnám, de a szeleteket nem vágom teljesen át.

A vajat az aprított petrezselyemmel, sóval, borssal, reszelt fokhagymával és a sajttal egyneműre keverem, és ezzel a fűszeres krémmel megkenem a bagettbe vágott közöket. Az egész kenyeret betekerem alufóliával és 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt átsütöm, ezalatt a vaj megolvad és a kenyér kicsit ropogóssá válik. A bevágások mentén szeletelem és forrón kínálom.