Hozzávalók:

- tojásfehérje
- 3x annyi átszitált porcukor, mint amennyi a tojásfehérje súlya
- díszítő cukrok, egyebek
- baromira erős robotgép
- lehetőleg fém habüst ( gőz fölé tesszük majd)

Elkészítése:

Lemértem a tojásfehérjét, majd átszitáltam a 3x annyi porcukrot. A tojásfehérjét keményre felvertem, majd egybe belezúdítottam a porcukrot. Összekevertem. Jó nyúlós, édes kulimászt kapunk. Most gőz fölé tesszük a habüstünket és addig verjük a robotgéppel amíg kemény habot nem kapunk. Jó sokáig! Akkor kezd jó lenni, ha megkóstoljuk a kulimászt és langyos, valamint nem érződik annyira a cukornak a porszemcséi. Azért kell gőz fölött verni, hogy valamennyire elolvadjon a cukor. (Fontos, hogy a gőz fölött az nem a forró vízbe állítást jelenti, tehát ne érjen a forró vízbe az üstünk.) Addig verjük amíg szinte ki nem hűl. Ez nem kevés idő. Felgyorsíthatjuk, ha a lábosban kicseréljük a forró vizet hidegre úgy, hogy az üst alja beleérjen. Így további verés mellett rohamtempóban hűlni kezd a kulimász és pluszba rászilárdult is. Annyira szilárd legyen, hogy a késsel átvágott habban nem folyik össze a nyom. Nyomózsákba tegyük és formáljunk karikát, de lehet fenyőfát, szívet, csillagot is. Fantáziánkra bízva. Szineset is készíthetünk ételfestékkel. A rózsaszínhez málnapirosat használtam, de nagyon keveset, ugyanis picit hígítja a habot és a szárításnál ez veszély faktor lehet. Nekem se száradtak annyira meg a színesek, míg ugyanabból a masszából a fehérek vagyis az alap színűek, teljesen kiszáradtak.

50 fokon szárítsuk 2,5 órát résnyire kitámasztott sütőajtónál.

Ahol el lehet rontani:

- nem vertük elég keményre a habot mielőtt beletettük a cukrot. Ez nagyon fontos a habbuborékok miatt, hogy teljesen felverődjön, mert a szerkezet nem lesz levegős.
- nyúlós maradt a cuccos. Nem vertük keményre a cukorral együtt. Fontos szempont, mert elfolyik a karikánk, ha formázzuk.
- FONTOS! Meleg, langyos kulimásszal ne kezdjünk formázni, csak ha kihűtöttük teljesen. Ha már jó a massza, de nem hűlt ki a vizben állva teljesen, hagyjuk állni pár percet, míg kihűl, addig ne verjük ( ha már úgy is kész)
- ha mégsem száradt ki a habkarikánk a száradási idő végére, tegyük a radiátorra óvatosan és talán napokon belül kiszárad.