Az indiai konyha nekem alapvetően nem ízlik. Szeretem a túlfűszerezett ételeket, de az indiai fűszer-kombináció, amit mi egyszerűen curryként ismerünk távol áll tőlem. Nem így a nemzeti laposkenyerük!

A Zsuzsi főz rovat következő gyöngyszeme: A naan kenyér.

50 dkg finomliszt
egy zacskó (7 gr) szárazélesztő
175 gramm natúr joghurt
2 púpos evőkanál tejföl
260 ml langyos víz
1 tk só
egy mokkáskanál őrölt koriander

A hozzávalókból robotgéppel tésztát dagasztatok, majd letakarva kb. egy órát kelesztem. Ezután átgyúrom, 10 darabba vágom, és minden darabból igyekszem kör alakú lepényeket nyújtani, bár ez a legnagyobb kihívás az egészben. A gyengébbeknek – mint én – sem kell elkeseredni, mert Indiában van olyan, hogy könnycsepp alakúra nyújtják, így a kevésbé sikerült darabokra ezt a formát ráhúzhatjuk. A lepényeket szárazon felforrósított serpenyőben sütöm meg mindkét oldalukon, akkor forgatom, ha elkezd pöttyösödni az alja. Érdemes melegen vagy legalább langyosan kínálni, mert frissen az igazi. Fokhagymás vajjal megkenve akár magában is nagyon jó.