Ismét a Zsuzsi főz-ből:

Mandulás-aszalt cseresznyés keksz

20 dkg liszt
1 mokkáskanál őrölt fahéj
egy narancs reszelt héja
csipet só
10 dkg lapra vágott mandula
8 dkg aszalt feketecseresznye
18 dkg puha vaj
7+4 dkg kristálycukor
egy tojás

A lisztet a fahéjjal, sóval, narancshéjjal összekeverem, hozzáadom a mandulát és az aszalt cseresznyét is. A puha vajat a 7 dkg cukorral jól kikeverem, és beleforgatom a lisztes keveréket, majd jól eldolgozom. A tésztából két csinos, kb. 4 cm átmérőjű rudat formázok - ezt Attila csinálta – és fél órára bedobom a fagyasztóba, hogy könnyebb legyen vele dolgozni.
A maradék cukrot rászórom egy sütőpapírra. A fagyasztóból kivett rudakat körbekenem felvert tojással, majd meghempergetem a cukorban. Ezután kb. 1 cm vastag szeleteket vágok a rudakból, sütőpapírral bélelt tepsire fektetem, és előmelegített 160 fokos (légkeveréses) sütőben kb. 15 perc alatt megsütöm.