Linzer

15 dkg vaj, 15 dkg (fél csésze + 2 evőkanál) porcukor átszitálva alacsony fokozaton összekeveri. Bele 1 tojássárgája és egy lehűtött főtt tojás sárgája reszelve és fél kiskanálnyi vaníkia aroma. Összekeveri.

Jön hozzá 1 3/4 csészényi liszt, amiből két kanálnyit kicserél keményítőre. Ad hozzá egy negyed kiskanál sót. Átszitálja és a keverőbe teszi. Alaposan átkeveri alacsony fokozaton.

Fóliában hűtőbe teszi, minimum két órára.

Hidegen fél centisre nyújtja liszten. Linzerformákat szaggat belőle, de bármilyen lehet. 160 fokos előmelegített sütőben 10-12 perc alatt kész. Nem nőnek meg. Akkor jó, ha a széle aranybarna.

Ribizlidzsemmel keni meg és összeragasztja egy másikkal, ez a hagyományos linzer. A tetejét teljesen bevonja cukormázzal. Kandírozott cseresznyével díszíti.

Créme Brülée lepény

Sütőpapírral bélelt tepsibe kerek, alj nélküli formákat tesz.

Az alaptésztát nyolc egyforma részre vágja, Kis körökre nyújtja őket, 7 mm vastagra. A formába simítja, a széleket levégja és elsimítja. A tészta alját megszúrkálja alaposan. Sütés előtt hűtőbe kell tenni!

160 fokon 18 percig süti. A szélének kell aranybarnának lennie.

20 dkg krémsajtot összeturmixol 3/4 csészényi barnacukorral. Hozzátesz 6 tojássárgáját és 3/4 csészényi sütőtökpűrét és egy kiskanálnyi gyömbért reszel hozzá, és fél kiskanálnyi őrölt fahéjat és pár kiskanálnyi Brandy. Összeturmixolja és a tésztaformába önti. Megrázogatja.

160 fokon, kb. 16 perc alatt megsül. Ha kihült, akkor hűtőbe kell tenni.

Ha teljesen lehült, cukrot szór a tetjére és szakácsfákjával rákaramellizálja. Ezt csak közvetlenül tálalás előtt szabad.

Fényezett öszibarackos málnás torta

Egy csésze tejet lábasba önt. Ebből két evőkanálnyit áttesz egy tálba. Ehhez ad negyed csészényi cukrot, három evőkanálnyi keményítőt és három tojás sárgáját. Összekeveri.

A lábasba reszel egy narancs héját és egy kiskanál vaníliakivonatot. Felforralja. Apránkként hozzáönti a tálban lévő krémhez. Az egészet visszaönti a lábasba, összefőzi sűrűsödésig, akkor jó, ha fényes. A kész krémet átszűri és ad hozzá két evőkanálnyi vajat. Ad hozzá egy kevés narancslikőrt. Fóliával lefedi és hűtőben teljesen kihűti.

Szétszedhető linzertorta formát használ. Kb 7-8 mm-esre nyújtja a tésztát és jól a formába nyomkodja. Villával alaposan megszúrkodja. Hűtőben lehűti.

160 fokon 20 percig süti. Utána teljesen kihűti.

Rásimítja a kerémet. Barack szeletekkel és málnával díszíti. Almazselét olvaszt és ezzel megkeni, hogy fényes legyen. Tálalás előtt veszi ki a formából.

Aprósütik

Az alaptésztához reszel egy citomhéjat és jól összegyúrja. Vagy beledolgoz egy filter earl grey teát. Vagy feléhez ad két evőkanál holland kakaóport, és lehűtés után négyszögletesre nyújtja mindkettőt és feltekeri.

Mindet fóliában jól lehűti.

A citromosat bekeni tojásárgájával és sárga színű cukorba forgatja, utána egy centisre szeleteli. A többi változatot is egy centisre szeleteli.

Sütőpapíron 160 fokon 15 perc alatt megsüti. Nem nőnek meg.