Ismét a Zsuzsi főz-ből:

Sonkás félhold

A tésztához
20 dkg liszt
10 dkg vaj
egy tojássárgája
2-3 evőkanál tejföl


A töltelékhez
20 dkg főtt füstölt csülök vagy sonka (húsosabb részek)
1-2 evőkanál tejföl
egy kiskanál mustár
só, bors

A tetejére
Tojásfehérje
Köménymag

A tészta hozzávalóit gyorsan összegyúrom és hűtőszekrényben legalább egy órát pihentetem, de előző este is elkészíthető. Ezalatt a töltelékhez a sonkát megdarálom, összekeverem a tejföllel, mustárral, borssal és sózom is, ha a füstölt hús nem elég sós. A tésztát vékonyra nyújtom, és pohárral kb. 5 centi átmérőjű köröket szúrok ki belőle. Minden kör közepébe teszek egy kiskanálnyi sonkás tölteléket, a tésztát ráhajtom, a széleknél villával összenyomkodom. A félholdakat sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatom, a tetejüket a tésztakészítésnél megmaradt tojásfehérjével lekenem, és megszórom pár szem köménymaggal. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt megsütöm. Időt lehet spórolni, ha hasonló módon leveles tésztát töltünk meg.