Ismét Zsuzsi főz-ből:
Zöldfűszeres boursin
15 dkg juhtúró
15 dkg krémsajt (ezúttal Philadelphia)
4 gerezd fokhagyma
pár levél bazsalikom
egy újhagyma
pár szál petrezselyem
olívaolaj vagy puha vaj
só, durvára őrölt bors
A juhtúrót kikeverem a krémsajttal, lágyítom pár csepp olívaolajjal. Az újhagymát zöldjével együtt felaprítom, összevágom a zöldfűszereket, és hozzáadom a keverékhez a zúzott fokhagymával együtt, megborsozom. Sózni csak akkor kell, ha a juhtúró nem elég sós.
Pár órára hagyom összeérni a hűtőben. Vendégváráshoz érdemes golyókat formázni belőle, amit durvára vágott borsba, zöldfűszerbe, dióba lehet beleforgatni.
Utolsó kommentek