Ismét a Zsuzsi főz-ből:

ZsuzsiAnyu féle túrófánk

A túrótól könnyebb a tésztája, mint a szalagos fánké, és az az érdekessége, hogy nincs benne cukor, épp ezért bírja el a cukorba forgatást, amit kevés cukorral elkevert kakaóporral is meg lehet oldani. Túró helyett ricottával is készítettem már, az is nagyon finom.

25 dkg túró
25 dkg liszt
1 mokkáskanál szódabikarbóna
3 tojás
2 dl tejföl
csipet só
olaj a sütéshez
vaníliás porcukor a forgatáshoz

A túrót villával megtöröm, hozzákeverem a tojásokat, a tejfölt, majd végül a lisztet és nokedli sűrűségű tésztává dolgozom. (Lehet a tésztába tenni vaníliáscukrot vagy citromhéjat, esetleg mindkettőt.)A tésztát kb. egy óráig hűtőben pihentetem. Ha ez az idő eltelt, olajat forrósítok – bő olajat, mint más fánkoknál is szokás –, evőkanállal az olajba szaggatom a masszát, és 4-5 perc alatt aranybarnára sütöm a túrófánkokat. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetem róluk a felesleges olajat és még melegen vaníliás porcukorban megforgatom őket. Lekvárral kínálom, de ha kakaóba forgattam, ez elmaradhat.